Begreppet Internet är idag synonymt med bredband, och gamla tiders kabelmodem är glömda. Bredbandsoperatörerna tjänar stora pengar, och driver på utvecklingen av allt mer avancerade och innehållsrika sajter.

Bredband möjliggör att stora mängder information överförs snabbt, och därmed tar det inte så lång tid att ladda en sida i sin webbläsare heller. Man kan därför fylla sidorna med bilder, ljud och olika typer av flash-innehåll, för det kommer inte att söla ned surfningen så mycket. Om du minns hur det var att surfa på ett vanligt kabelmodem, funder på hur lång tid det skulle ta att ladda en youtube-video på en sådan anslutning. Över huvud taget är det svårt att tänka sig en sådan sajt utan en värld av bredbandsuppkopplade besökare.

Bredbandsutbyggnaden har även fått till följd att open source-lösningar för att bygga sajter har blivit allt vanligare. Mjukvara som magento och drupal servas av ett stort gäng entusiastiska hobbyutvecklare, som utvecklar olika typer av tillägg som gör det lätt att skapa sajter med en stor mängd information.
Open source-plattformarna har även den fördelen att det community av entusiaster som uppstår kring dem gärna delar med sig av sina kunskaper. Oavsett vilken fråga man har gällande exempelvis magento kan man få ett svar på den på ett forum.