Bredbandet har fått en enorm och intressant inverkan på spel på nätet. När man satt där och meckade med modem var det knappast lika lätt eller roligt att sitta en längre stund på en spelsite, medan pengarna tickade iväg och modemets pipande fortfarande ringde i öronen på en. Däremot, nu när man kan betala en fast avgift för bredband varje månad, och det går märkbart snabbare än på modemets tid, blir det mycket smidigare att faktiskt utveckla sin spelformåga online, oavsett om det gäller nätschack, poker, bingo eller Tetris. Du kan googla i stort sett vilket spel som helst och få upp kostnadsfria siter där du kan träna upp din förmåga, om det så är Trivial Pursuit eller Fia med knuff som är favoriten…! Men roligast är förstås de spel som redan från början är designade för nätanvändarna, eftersom att designen och upplägget ofta är så mycket snyggare och modernare.

Självklart har bredbandet påverkat betydligt nyttigare saker än just nöjesvärlden online, men det är fortfarande kul att se hur hela världen på internet har fått en smidigare skepnad, och hur mycket mer lättillgängligt allt är.

Att spela spel med och mot andra på nätet är ju också något som enar människor världen över, och därmed förtjänar lite uppskattning eftersom att det förmodligen bådar för mer förståelse och tolerans. Dessutom har nytta svårt att överleva om det aldrig förenas med nöje, så att spela lite nätspel då och då – med hjälp av det älskade bredbandet givetvis – kan knappast skada någon!

Hipp hipp hurra för bredband!