Utvecklingen inom bredband har verkligen förändrat samhället på flera sätt. En av de största är väl att så mycket är tillgängligt som för bara tio år sedan absolut inte var något man kunde ta för givet. Musik finns det gott om online och via tjänster som Spotify, där man antingen får ”betala” genom lyssnandet på reklam eller en Premiummedlemskaps-avgift som dras automatiskt månatligen.

Men framför allt är det kanske just filmerna som har blivit tillgängliga på ett helt annat sätt. Många väljer att ladda ner film, sedan fem-tio år tillbaka, och även om det är olagligt och många rynkar på sina ögonbryn åt det, så förekommer det i en väldigt bred utsträckning.
Ett mellanting av den gamla videobutiken och den råa nedladdningen är nätbaserade videobutiker, vilka börjar ploppa upp allt mer.
Ett exempel är Headweb, som erbjuder en uthyrningstjänst som är onlinebaserad, men som ändå inte är kostnadsfri. Här kan man hyra allsköns filmer och man kan ”behålla” dem (det vill säga se om dem) i ett dygn.

Det ska bli intressant att se hur filmen utvecklas i takt med den digitala världen! Kanske kan vi börja interagera i filmer inom bara tio år…