I och med att många nu har sin dator ständigt uppkopplad ökar också risken att drabbas av virus, och då blir det såklart viktigare att också skydda sig mot det. Att ha ett bra virusskydd kan göra skillnaden mellan att förlora hela sin dators innehåll och att få behålla det.

Det här är de viktigaste sakerna att tänka på när man väljer virusskydd:

– Kostnaden. Självklart är det värt att lägga en slant på bra virusskydd. Men ibland är kostnaderna inte alls rimliga i proportion till vad man faktiskt får för pengarna. Ta inte det dyraste bara för att du vill ha det bästa – de tu hänger inte nödvändigtvis ihop.

– Hur väl rekommenderad den är. Prova att googla programvaran och se vad andra användare har tyckt. Ifall det finns mycket konsumentkritik sedan tidigare finns det skäl att se upp innan man lägger stora pengar på något som man kanske ändå kommer att bli tvungen att byta ut i sinom tid.

-Märket. Är det nykomlingar eller är det ett rutinerat märke? McAfee är en ganska trygg leverantör som har funnits med i gemet länge. Även Microsoft har flera bra antivirus.

Se till att köpa din antivirus-vara från en tjänst som levererar den snabbt, så att du slipper ha din dator oskyddad särskilt länge. Lycka till i valet av rätt virusskydd!